Navigacija
Portal TFL

STA novice / Veljavnost nekaterih vozniških dovoljenj podaljšana do konca leta

petek, 22.1.2021

Ljubljana, 22. januarja (STA) - Nekatera vozniška dovoljenja, ki so ali bodo potekla od 16. novembra lani do vključno 31. marca letos, bodo veljala vse do konca letošnjega leta. Vlada je na seji ta teden veljavnost do 31. decembra podaljšala tudi nekaterim teoretičnim delom vozniškega izpita in izkaznicam o vozniških kvalifikacijah, ki bi potekla v enakem obdobju.

Vlada je v sredo izdala odlok o podaljšanju veljavnosti vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah. Z njim je določila, da se veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Sloveniji potekla ali potečejo od 16. novembra 2020 do vključno 31. marca 2021, podaljša do vključno 31. decembra 2021.

Za vozniška dovoljenja sicer velja, da se podaljšuje veljavnost le tistih vozniških dovoljenj, katerih imetniki zaradi koronskih omejitev niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Pri tem je vlada izpostavila program dodatnega usposabljanja za voznika začetnika.

Za izkaznice o vozniških kvalifikacijah velja podaljšanje za tiste, ki niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti izrednih usposabljanj za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij. Za teoretični del vozniškega izpita pa se veljavnost podaljša tistim, ki niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti praktičnega dela vozniškega izpita.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window