Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vrata bodo odprli knjižnice, muzeji in galerije po vsej državi (dopolnjeno)

četrtek, 4.2.2021

Ljubljana, 04. februarja (STA) - Vlada je danes podaljšala veljavnost odloka o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev ter sklenila, da se zaradi izboljšanja epidemioloških razmer v celotni državi odpirajo knjižnice, muzeji in galerije. Spremenjeni odlok začne veljati v petek.

Ker se knjižnice odpirajo v vseh statističnih regijah, se iz omenjenega odloka črta izvajanje brezstične izposoje vnaprej pripravljenega gradiva, ki ga uporabniki prevzamejo na zunanjih prevzemnih površinah knjižnic, kar je doslej veljalo za statistične regije, ki so se nahajale v črni fazi, piše v sporočilu za javnost po seji vlade.

Vlada je z odlokom knjižnice, muzeje in galerije v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko sicer ponovno odprla 23. januarja. Do 29. januarja so bile lahko odprte omenjene ustanove v Gorenjski, Koroški, Obalno-kraški, Osrednjeslovenski, Podravski, Pomurski, Primorsko-notranjski, Savinjski in Zasavski statistični regiji.

Nato sta se na črni seznam uvrstili Obalno-kraška in Zasavska statistična regija, s čimer so se ponovno zaprla vrata muzejev, galerij in knjižnic, ki so takrat ponovno prešle na brezstično izposojo vnaprej pripravljenega gradiva.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window