Navigacija
Portal TFL

STA novice / V glasbene šole se vračata pouk baleta in sodobnega plesa, znova tudi verouk

sreda, 17.3.2021

Ljubljana, 17. marca (STA) - Vlada je na današnji seji odločila, da je ob zagotavljanju zadostne razdalje med učenci v glasbenih šolah znova dovoljen pouk sodobnega plesa in baleta. Prav tako je z negativnim izvidom na okužbo z novim koronavirusom dovoljeno izvajanje verske oz. duhovne vzgoje in izobraževanja.

V knjižnicah, muzejih in galerijah, kjer po kriterijih predpisane kvadrature sicer ne bi bilo dovoljeno združevanje desetih oseb, je to po novem dovoljeno, če je med njimi mogoče zagotoviti medosebno razdaljo najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva, so sporočili po današnji seji, na kateri je vlada pretresala epidemiološke razmere.

S ponedeljkom je v glasbenih šolah poleg izvedbe individualnega pouka dovoljen tudi pouk baleta in sodobnega plesa, pri čemer pa morata biti med udeleženci zagotovljena vsaj dva metra medsebojne razdalje.

Na 48 ur pa je vlada podaljšala veljavnost negativnega izvida hitrega ali PCR testiranja, s katerim lahko zaposleni v vzgoji in izobraževanju uveljavljajo izjemo pri tedenskem testiranju.

Dovoljeno je tudi izvajanje verske oz. duhovne vzgoje in izobraževanja, pod pogojem, da imajo učitelji verouka negativen izvid testa na okužbo z novim koronavirusom. Hitro ali PCR testiranje morajo opraviti enkrat tedensko oz. pred samo izvedbo dejavnosti, če jo izvajajo le občasno.

Število oseb, ki kolektivno uresničujejo versko svobodo v zaprtih prostorih, pa je še naprej omejeno na enega udeleženca na 30 kvadratnih metrov zaprte površine oz. več udeležencev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva. Medosebna razdalja med osebami, ki ne prihajajo iz istega gospodinjstva, mora biti najmanj 1,5 metra.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window