Navigacija
Portal TFL

STA novice / V času zaostritve koronskih omejitev dovoljen potniški letalski promet

sreda, 31.3.2021

Ljubljana, 31. marca (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji za čas zaostritve ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa izdala še odlok o prepovedi letenja zrakoplovov in drugih letalnih naprav. Ta prepoveduje letenje, če sta vzlet ali pristanek v Sloveniji, pri čemer pa prepoved ne zaobjema npr. rednega ter posebnega prevoza potnikov in blaga.

Odlok tako prepoveduje letenje zrakoplovov (npr. letal, helikopterjev in ultralahkih letalnih naprav) in drugih letalnih naprav (npr. jadralni zmaji, jadralna padala) s pristanki in vzleti na oziroma z javnih letališč, vzletišč, vzletnih točk in pristajalnih mest ter drugih območij v Sloveniji, so vsebino odloka povzeli v vladnem uradu za komuniciranje.

Ta prepoved pa ne vpliva na lete zrakoplovov, ki opravljajo mednarodni, notranji in domači redni ter posebni komercialni zračni prevoz potnikov, blaga in pošte, so dodali.

Prepoved se med drugim ne nanaša tudi na lete državnih zrakoplovov, torej tistih, ki se uporabljajo v vojaške, policijske in carinske namene.

Ta odlok začne veljati v četrtek in velja do vključno 11. aprila, torej za čas vnovične zaostritve koronskih omejitev v državi.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window