Navigacija
Portal TFL

STA novice / Na ministrstvu za delo opozarjajo na možne oblike pomoči v primeru stiske v času epidemije

četrtek, 1.4.2021

Ljubljana, 01. aprila (STA) - Ker že dlje časa trajajoča epidemije prinaša številne negotovosti, strah in stiske pri družinah in posameznikih, ki jih lahko 11-dnevno zaprtje javnega življenja še poglobi, na ministrstvu za delo opozarjajo na oblike pomoči, ki jih nudijo centri za socialno delo, pa tudi druge oblike pomoči, kot so telefoni za pomoč v stiski.

Na ministrstvu izpostavljajo, da bodo centri za socialno delo od danes do 11. aprila, ko je predvideno zaprtje javnega življenja, izvajali naloge, kot so intervencije zaradi nasilja v družini, aktivnosti v primeru ogroženosti otrok, prva socialna pomoč in psihosocialna pomoč v stiski. Izvajali bodo tudi skrbniške naloge v nujnih primerih in vse druge nujne naloge.

Med telefoni za pomoč izpostavljajo TOM telefon Zveze prijateljev mladine Slovenije na številki 116 111, na katero se lahko mladi obrnejo vsak dan med 12. in 20. uro. Dostopni so tudi preko elektronske pošte tom@zpms.si.

Na voljo je tudi SOS telefon Društva SOS telefon na številki 080 11 55. Namenjen je ženskam in otrokom, žrtvam nasilja, 24 ur na dan. Dosegljivi so tudi preko elektronske pošte drustvo-sos@drustvo-sos.si .

Vsi, ki so v stiski, se lahko obrnejo tudi na telefon Društva Zaupni telefon Samarijan, številka 116 123. Tudi ta je odprt 24 ur na dan.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window