Navigacija
Portal TFL

STA novice / Delo na upravnih enotah od torka enako kot pred 1. aprilom

ponedeljek, 12.4.2021

Ljubljana, 12. aprila (STA) - Upravne enote bodo v skladu s sklepom vlade od torka delovale enako kot pred 1. aprilom, pri čemer bodo še naprej upoštevale ukrepe in priporočila za zajezitev širjenja epidemije covida-19. Zagotovile in prilagodile bodo število zaposlenih glede na potrebe delovnega procesa ter strank, omejitev na 20 odstotkov zaposlenih tako ni potrebna.

V skladu z epidemiološkimi ukrepi se je treba za obisk upravne enote predhodno naročiti po telefonu ali elektronsko, s posredovanjem naročila na e-naslov upravne enote ali v obliki klasične pošte, kar še zlasti velja za velike upravne enote oziroma Upravno enoto Ljubljana, so na ministrstvu za javno upravo zapisali v sporočilu za javnost.

Nenaročene stranke bodo sprejemale zgolj v primeru urejanja nujnih zadev, ki jih ni mogoče odložiti na kasnejši čas.

Do preklica je število strank oz. obiskovalcev v prostorih, hodnikih, predprostorih oz. avlah omejeno, plačilni promet (plačilo upravne takse) prioritetno poteka z uporabo plačilnih ali kreditnih kartic oz. brezgotovinsko.

V prostorih upravne enote je obvezno nositi zaščitno masko, spoštovati primerno varnostno razdaljo in si razkuževati roke. Zadrževanje in zbiranje večjega števila oseb pred poslovno zgradbo je dovoljeno samo v skladu z veljavnimi odloki in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede na epidemiološko stanje na posameznem območju Slovenije, so še dodali na ministrstvu.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window