Navigacija
Portal TFL

STA novice / Prihodnji teden na sodiščih: Pred prvomajskimi prazniki na sodiščih mirno (ozadje)

nedelja, 25.4.2021

Ljubljana, 25. aprila (STA) - Skrajšani delovni teden pred prvomajskimi prazniki bo na slovenskih sodiščih precej umirjen. V ponedeljek na ljubljanskem okrožnem sodišču pričakujejo Ivana Sebanca, obtoženega poskusa uboja hčerke maja lani na območju Grosupljega. V Mariboru pa se bo nadaljevalo sojenje vpletenima v dopinško afero, na katerem pričakujejo ključno pričo.

Na sojenju vpletenima v dopinško afero pričakujejo ključno pričo

V četrtek se bo na mariborskem sodišču nadaljevalo sojenje atletskemu trenerju Igorju Šalamunu in nekdanjemu zdravstvenemu delavcu Borisu Špesu zaradi domnevnega prometa z nedovoljenimi snovmi v športu. Predvidoma naj bi preko videokonference zaslišali ključno pričo Danijelo Kuna, ki živi v Bosni in Hercegovini.

Kuna, hrvaška atletinja, ki je leta 2017 zmagala na maratonu v Linzu, nato pa bila zaradi dopinga suspendirana, je avstrijskim policistom povedala, da je ob posredovanju trenerja Šalamuna prepovedane snovi prejela od Špesa, ki je takrat delal na pljučnem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Nadaljevanje glavne obravnave za umor v Bovcu

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici se bo v petek nadaljevala glavna obravnava zoper Jasmina Suljića, ki ga obtožnica bremeni umora 34-letnega domačina v Bovcu oktobra 2019. Pred sodiščem naj bi pričal še en sodni izvedenec medicinske stroke.

Gre za ponovljeno sojenje, saj je Višje sodišče v Kopru razveljavilo prvotno obsodilno sodbo novogoriškega sodišča, ki je Suljiću prisodilo 18 let zaporne kazni. S tem je ugodilo pritožbam, ki so bile podane z obeh strani, ob razveljavitvi sodbe pa zapisalo, da je bilo med sojenjem kar nekaj podrobnosti premalo razčiščenih.

Čeprav se je Suljić branil, da ga je 34-letnik prvi napadel in naj bi šlo za silobran, pa o tem sodišča na prvem sojenju z zagovorniki niso uspeli prepričati. Umorjeni namreč ni imel nikakršnih obrambnih ran, pred vrati stanovanja pa ni bilo nobene priče, ki bi lahko potrdila njegovo izjavo.

Sklici nekaterih drugih obravnav po izboru uredništva

Ponedeljek, 26. april

12.00 predobravnavni narok za Ivana Sebanca, obtoženega poskusa uboja hčerke maja 2020 na območju Grosupljega; Okrožno sodišče v Ljubljana (sodnica Irena Škulj Gradišar), razpravna dvorana 327

Četrtek, 29. april

9.30 nadaljevanje sojenja atletskemu trenerju Igorju Šalamunu in nekdanjemu zdravstvenemu delavcu UKC Maribor Borisu Špesu zaradi obtožb o neupravičeni proizvodnji in prometu z nedovoljenimi snovmi v športu; Okrožno sodišče v Mariboru (sodnica Simona Murko), razpravna dvorana 127

Petek, 30. april 2021

8.30 nadaljevanje sojenja Jasminu Suljiću, ki ga obtožnica bremeni uboja Romana Komaca v Bovcu; Okrožno sodišče v Novi Gorici (sodnica Darinka Kogoj), razpravna dvorana št. 122/I

Vir: Spletne strani slovenskih sodišč v petek, 23. aprila do 12. ure. Za morebitne naknadne preklice oziroma preložitve obravnav STA ne odgovarja.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window