Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada v načrt razvojnih programov 2021-2024 uvrstila dva nova

četrtek, 29.4.2021

Ljubljana, 29. aprila (STA) - Vlada je v veljavni načrt razvojnih programov 2021-2024 uvrstita dva nova, in sicer gradnjo prizidka k objektu CIRIUS Kamnik v vrednosti nekaj več kot 1,9 milijona ter rekonstrukcijo in energetsko prenovo Srednje šole tehniških strok Šiška v vrednosti nekaj več kot 2,8 milijona evrov. Namen obeh je zagotovitev dodatnih prostorov.

Z gradnjo prizidka k objektu CIRIUS Kamnik bodo tako zagotovili manjkajoče šolske in terapevtske prostore za otroke in mladostnike z gibalno oviranostjo, drugimi motnjami, primanjkljaji in boleznimi, so po seji vlade še zapisali v sporočilu za javnost. S tem bodo med drugim zagotovili tudi boljše pogoje za izobraževanje in izboljšali kakovost učnega okolja.

Zavod bo tako z dozidavo med drugim pridobil šest učilnic s prostori za počitek in tudi spremljajoče fizioterapevtske prostore. Pričetek gradnje je predviden junija letos, zaključek pa decembra naslednje leto.

Ocenjena vrednost investicije v tekočih cenah z upoštevanjem odbitnega deleža DDV znaša nekaj več kot 1,9 milijona, od česar bo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prispevalo 1,1 milijona, zavod pa bo za gradnjo namenil 569.813 evrov. Preostanek v višini 247.893 evrov bo šel iz EKO sklada in drugih razpisov v javnem sektorju, in sicer v obdobju 2021-2022, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Reševanju prostorske stiske pa je namenjen tudi projekt rekonstrukcije in energetske prenove Srednje šole tehniških strok Šiška. Tudi pri tem projektu bodo zagotovili dodatne šolske prostore in prostore za prehrano dijakov. Šola bo pridobila pet opremljenih učilnic in dva kabineta ter opremljeno kuhinjo z jedilnico. Z investicijo bodo tako izboljšali standard šole, potresno varnost in stanje na področju rabe energije.

Ocenjena vrednost tovrstne investicije v tekočih cenah z upoštevanjem odbitnega deleža DDV znaša nekaj več kot 2,8 milijona evrov, pri čemer bo pristojno ministrstvo prispevalo 1,4 milijona evrov. Zavod bo zagotovil nekaj več kot 1,4 milijona evrov.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je začetek rekonstrukcije in energetske prenove predviden avgusta letos, zaključek pa avgusta 2023.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window