Navigacija
Portal TFL

STA novice / Simič z junijem v. d. generalnega direktorja Fursa

sreda, 19.5.2021

Ljubljana, 19. maja (STA) - Vlada je danes Simona Starčka razrešila s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) in za vršilca dolžnosti imenovala Ivana Simiča. Na to mesto ga je imenovala z junijem in do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do konca novembra.

Simič, sicer davčni svetovalec in trenutno vodja vladnega strateškega sveta za debirokratizacijo, je tedanjo Davčno upravo RS (Durs) že vodil med letoma 2006 in 2008. Vlada ga je s 1. januarjem 2006 imenovala za vršilca dolžnosti generalnega direktorja, nato pa 13. aprila pa polni mandat. Julija 2008 je odstopil s položaja.

Furs trenutno kot v. d. generalnega direktorja vodi Simon Starček. Ta je vodenje uprave začasno prevzel 1. marca in na položaju nasledil v. d. generalne direktorice Ireno Nunčič. Ker je Starček 7. maja podal odstopno izjavo, je minister za finance Andrej Šircelj vladi predlagal njegovo razrešitev.

V postopku iskanja novega direktorja Fursa je ministrstvo za javno upravo februarja prejelo eno prijavo, ki je bila naknadno umaknjena. S tem je bil postopek posebnega javnega natečaja zaključen.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window