Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada podaljšala veljavnost epidemioloških ukrepov v upravnih zadevah

sreda, 19.5.2021

Brdo pri Kranju, 19. maja (STA) - Vlada je na nocojšnji seji podaljšala izvajanje preventivnih protikoronskih ukrepov v upravnih zadevah, izhaja iz sporočila po seji vlade. Še naprej bodo obvezne tudi maske v zaprtih prostorih in zunaj, kjer ni možno ohranjati ustrezne razdalje.

Vlada ugotavlja, da epidemiološka situacija ne omogoča razveljavitve ali spremembe ukrepov, ki veljajo v upravnih zadevah. Tako še vedno velja, da se lahko vloge vlagajo brez kvalificiranega elektronskega podpisa ter da se omeji možnost vlaganja (pisnih in ustnih) vlog neposredno pri organu tako, da se zainteresirani predhodno naročijo.

Upravnemu organu odlok omogoča, da lahko izključi javnost iz ustnih obravnav in drugih procesnih dejanj zaradi varovanja zdravja udeležencev, omeji pa tudi pregledovanje dokumentov v uradnih prostorih. Odlok dopušča vročanje na navadni elektronski naslov in podaljšanje roka za izdajo in vročitev odločbe, če je zaradi ukrepov ni bilo mogoče izdati in vročiti v zakonitem roku, prav tako dopušča podaljšanje roka za izpolnitev obveznosti, če teh ni mogoče izpolniti v postavljenem roku.

Še za en teden je vlada podaljšala tudi odloka, ki opredeljujeta obveznost nošenja mask in razkuževanja rok ter obvezno namestitev razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window