Navigacija
Portal TFL

STA novice / Sprošča se sejemska dejavnost in omejitev oseb v zaprtih prostorih

četrtek, 20.5.2021

Ljubljana, 20. maja (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki bo veljal od 24. do 30. maja, z njim pa se sprošča sejemska dejavnost pod pogojem testiranja zaposlenih. Poleg tega bo v zaprtih prostorih dovoljena ena stranka na 10 kvadratnih metrov, so sporočili po seji vlade.

Za izvajanje sejemske dejavnosti v notranjosti je za obiskovalce določen pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), poleg tega bo treba zagotoviti enosmerno gibanje obiskovalcev, število oseb pa bo omejeno na 10 kvadratnih metrov na posameznega obiskovalca. Izjema so mladoletne osebe in osebe, ki potrebujejo spremstvo, in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki prostoru, v katerem se izvaja sejemska dejavnost.

Število oseb v zaprtih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, bo po novem omejeno na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko, ne več na 20 kvadratnih metrov, bo pa treba še naprej zagotavljati 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru.

Pri osebnem prevzemu blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, je dovoljeno uživanje hrane in pijače na prevzemnem mestu. A zgolj za mizami in ob upoštevanju pogojev, ki so z odlokom določeni za gostinske obrate.

Pri izjemah storitev strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja je pri usposabljanju dodan primer opravljanja kongresne dejavnosti.

Kot izjemo od obveznosti testiranja za zaposlene in potrošnike so zaradi poenotenja z drugimi odloki dodani prebolevniki, ki so bili cepljeni z enim odmerkom cepiva v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega PCR-testa oziroma začetka simptomov. Pri tem se šteje, da se zaščita vzpostavi z dnem cepljenja.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window