Navigacija
Portal TFL

STA novice / Na javnih kulturnih prireditvah po novem do 75 odstotkov razpoložljivih sedišč (dopolnjeno)

četrtek, 3.6.2021

Ljubljana, 03. junija (STA) - Vlada je na današnji seji z novelo odloka podaljšala veljavnost odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji. Poleg podaljšanja veljavnosti odloka novela povečuje dovoljeno zasedenost zmogljivosti fiksnih sedišč na javnih kulturnih prireditvah s 50 odstotkov na do 75 odstotkov.

Obiskovalci javnih kulturnih prireditev bodo po noveli odloka odslej lahko zasedli do 75 odstotkov razpoložljivih fiksnih sedišč. Razrahljan pogoj omejitve števila obiskovalcev velja tako v zaprtih javnih prostorih kot na prostem, so sporočili z Urada vlada za komuniciranje.

Ostali pogoji in omejitve pri ponujanju kulturnih storitev ostajajo nespremenjeni. Na ministrstvu za kulturo so za STA zapisali, da za obisk javnih kulturnih prireditev še vedno velja pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), dokazila pa niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se javne kulturne prireditve udeležijo skupaj z ožjimi družinskimi člani, skrbniki, šolo ali drugo ustanovo.

Organizatorji kulturnih prireditev morajo še vedno obvezno zagotoviti sedišča, je pa po razlagi ministrstva odslej mogoče postaviti sedišča tudi v zaprtih javnih prostorih brez fiksnih sedišč, med njimi pa mora biti zagotovljena razdalja enega metra.

Še vedno na javnih kulturnih prireditvah nista dovoljena strežba in uživanje hrane in pijače, uporaba zaščitnih mask pa je za obiskovalce predpisana v primerih, ko je le-ta obvezna v skladu z odlokom, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom sars-cov-2, so še pojasnili na ministrstvu.

Novela odloka začne veljati naslednji dan od objave v Uradnem listu in podaljšuje veljavnost odloka do vključno 13. junija 2021, še piše v sporočilu za javnost.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window