Navigacija
Portal TFL

STA novice / Objavljen razpis za zbiranje kandidatur za člana Državne revizijske komisije

petek, 11.6.2021

Ljubljana, 11. junija (STA) - Mandatno-volilna komisija DZ (MVK) je v uradnem listu objavila javni razpis za zbiranje kandidatur za člana Državne revizijske komisije, ki se imenuje izmed kandidatov z ustrezno izobrazbo, ki ni pravne smeri. Rok za oddajo prijave je do vključno 17. avgusta.

Prijava kandidata mora poleg osebnih podatkov med drugim vsebovati potrdilo o izobrazbi, ki ni pravne smeri, pridobljeno po programu druge stopnje, ali izobrazbo, ki ustreza izobrazbi, pridobljeni po študijskem programu druge stopnje. Prav tako mora kandidat dokazati vsaj devet let delovnih izkušenj na področju javnega naročanja in izjavo kandidata, da v zadnjih treh letih pred objavo razpisa ni bil član organa politične stranke.

"Član Državne revizijske komisije mora biti oseba, za katero se na podlagi njenega dosedanjega dela, ravnanja oziroma vedenja lahko utemeljeno pričakuje, da bo funkcijo opravljala strokovno, pošteno oziroma vestno in da bo varovala ugled in verodostojnost Državne revizijske komisije ter nepristranskost in neodvisnost odločanja," je še razvidno iz razpisa.

Član komisije med drugim ne more biti oseba, ki je pravnomočno obsojena za kaznivo dejanje na kazen zapora do šestih mesecev.

MVK bo prijave preverila z vidika pravočasnosti in popolnosti ter izpolnjevanja splošnih pogojev, komisija za presojo ustreznosti kandidatov pa bo s kandidati opravila razgovore in podala obrazloženo mnenje o izpolnjevanju posebnih pogojev ter o ustreznosti kandidata.

O imenovanju člana Državne revizijske komisije na predlog MVK odloča DZ.

Novega člana državne revizijske komisije iščejo, ker eni izmed članic s koncem leta poteče mandat. Mandat v komisiji je sicer osemletni, član pa je lahko na to mesto ponovno imenovan.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window