Navigacija
Portal TFL

STA novice / Delovna skupina za lokalno samoupravo na seji o pobudah reprezentativnih združenj občin

ponedeljek, 14.6.2021

Ljubljana, 14. junija (STA) - Člani delovne skupine za lokalno samoupravo so razpravljali o pobudah reprezentativnih združenj občin, pri čemer so med drugim obravnavali prepoved članstva v nadzornih organih za župane in podžupane ter normative v vrtcih. Razprava je tekla tudi o načinih izračunavanja stroškov za izračun povprečnine, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

Predstavniki Skupnosti občin Slovenije, Združenja občin Slovenije in Združenja mestnih občin Slovenije so na seji predstavili tudi poročilo o sofinanciranju delovanja skupnih občinskih uprav ter vsebino novele zakona o financiranju občin, so v sporočilu za medije navedli na spletni strani ministrstva za javno upravo.

Vodja delovne skupine za lokalno samoupravo, minister za javno upravo Boštjan Koritnik je predstavil novo vršilko dolžnosti generalne direktorice direktorata za lokalno samoupravo, nevladne organizacije in politični sistem Sašo Jazbec, ki jo je imenoval tudi v delovno skupino za lokalno samoupravo, so še navedli.

Članom delovne skupine pa je predstavnica Javne agencije za spodbujanje podjetništva Spirit predstavila vladni program udeležbe na svetovni razstavi EXPO v Dubaju 2021.

Delovno skupina za lokalno samoupravo je sicer v tem mandatu ustanovil minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Namenjena je medinstitucionalnemu dialogu med državnimi organi in občinami.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window