Navigacija
Portal TFL

STA novice / Novi predsednik tožilskega društva tožilec Boštjan Valenčič

ponedeljek, 21.6.2021

Ljubljana, 21. junija (STA) - Novi predsednik Društva državnih tožilcev Slovenije je okrožni državni tožilec Boštjan Valenčič. Valenčič je na čelu društva zamenjal dolgoletno predsednico vrhovno državno tožilko Mirjam Kline, so sporočili z Vrhovnega državnega tožilstva.

Valenčič se je po končani Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani v letu 2004 zaposlil kot državnotožilski pripravnik na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani. V letu 2006 je opravil pravniški državni izpit ter se v septembru 2006 zaposlil kot višji pravosodni svetovalec na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani. V letu 2010 je postal pomočnik okrajnega državnega tožilca ter kot okrajni državni tožilec opravljal dela do 2013, ko je napredoval na položaj okrožnega državnega tožilca. Ves čas je delal na gospodarskem kazenskem oddelku. Decembra 2013 je na ljubljanski pravni fakulteti magistriral s področja kazenskega materialnega prava.

V letu 2014 je bil Valenčič dodeljen na Specializirano državno tožilstvo, na civilno finančni oddelek.

Med drugim je Valenčič sodeloval pri pisanju velikega komentarja kazenskega zakonika, trenutno pa sodeluje pri pisanju komentarja k zakonu o kazenskem postopku, so še navedli na Vrhovnem državnem tožilstvu.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window