Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada za državna sekretarja na pravosodnem ministrstvu imenovala Zlatka Rateja in Anžeta Erbežnika

ponedeljek, 21.6.2021

Ljubljana, 21. junija (STA) - Vlada je na današnji seji za državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje, ki ga po novem vodi Marjan Dikaučič, imenovala Zlatka Rateja, ki je to funkcijo opravljal že v času mandata ministrice Lilijane Kozlovič. Na novo pa je funkcijo državnega sekretarja zasedel Anže Erbežnik.

Zlatka Rateja je vlada ponovno imenovala za državnega sekretarja z 22. junijem. Kot je zapisano v sporočilu po seji vlade, je Ratej karierno pot začel kot sodniški pripravnik na kazenskem, civilnem in gospodarskem oddelku Okrožnega sodišča v Celju, na Delovnem sodišču v Celju, na kazenskem in civilnem oddelku Okrajnega sodišča v Slovenskih Konjicah in na Okrožnem državnem tožilstvu v Celju. Kasneje se je kot samostojni svetovalec za področje civilnega prava zaposlil v zasebni pisarni za izvrševanje civilnih sodnih odločb, od leta 2019 do imenovanja za državnega sekretarja pa je bil zaposlen na rektoratu Univerze v Mariboru, kjer je delal na področju prenosa znanj in tehnologij.

Erbežnik pa bo funkcijo nastopil s 1. julijem. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je novi državni sekretar karierno pot začel kot pripravnik na Višjem sodišču v Ljubljani, nadaljeval v odvetniški pisarni, nato pa je bil svetovalec in koordinator za kazensko pravo v odboru Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve. Ima akademski naslov izrednega profesorja za kazensko pravo in kriminologijo na Evropski pravni fakulteti.

Je avtor številnih domačih in tujih objav na področju kazenskega prava in prava EU, so še sporočili. Erbežnik je bil sicer tudi kandidat za ustavnega sodnika, a ob glasovanju v DZ oktobra lani ni dobil zadostne podpore.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window