Navigacija
Portal TFL

STA novice / Dikaučič ob obisku vrhovnega sodišča izpostavil nadaljnje prioritete ministrstva

sreda, 23.6.2021

Ljubljana, 23. junija (STA) - Pravosodni minister Marjan Dikaučič se je danes sestal s predsednikom vrhovnega sodišča Damijanom Florjančičem. Ob tem je poudaril, da bo delo pravosodnega ministrstva nadaljnjega pol leta temeljilo na prioritetah predsedovanja, kljub temu pa bodo nadaljevali tudi pogovore o ostalih temah, pri čemer bo v ospredju sodniška zakonodaja.

Na srečanju sta bila prisotna tudi državni sekretar Zlatko Ratej ter podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević. Prisotni so z ministrom Dikaučičem spregovorili o spremembi sodniške zakonodaje, predvsem glede organizacijskih, kadrovskih in procesnih rešitev, ki bi omogočale učinkovitejše obvladovanje pripada zadev na upravno sodišče, ki se v zadnjih letih povečuje, so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za pravosodje.

Spregovorili so tudi o rešitvah, povezanih z obravnavo pritožb v zadevah upravnega sodišča, za reševanje katerih je pristojno vrhovno sodišče. "To namreč vpliva tako na položaj in vlogo vrhovnega sodišča kot tudi na zagotavljanje učinkovitega pravnega varstva na drugih področjih, v katerih odloča vrhovno sodišče," so še navedli v sporočilu za javnost.

Na srečanju so sogovorniki govorili še o načrtovani reformi pravniškega državnega izpita, dotaknili pa so se tudi projekta izgradnje nove sodne stavbe in nadaljnjega opremljanja sodišč z avdio in video konferenčnimi sistemi, saj je spopadanje z epidemijo koronavirusa spodbudilo tudi rabo informacijske tehnologije, so še sporočili s pravosodnega ministrstva.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window