Navigacija
Portal TFL

STA novice / Hrvaška po novem v celoti na slovenskem zelenem seznamu (dopolnjeno)

sreda, 30.6.2021

Ljubljana, 30. junija (STA) - Vlada je danes sprejela spremenjen seznam držav glede na epidemiološke razmere, po katerem bodo od sobote dalje po novem na zelenem seznamu cela Hrvaška, Nemčija, Švica in Črna gora. Zeleni seznam držav, pri katerih velja, da ni omejitev ob vrnitvi v Slovenijo, se tako daljša. Spremembe so tudi pri pogojih vstopa v državo.

Glede na spremembe so po novem na zelenem seznamu tudi Estonija, Litva in Luksemburg, so sporočili po seji vlade.

Na zeleni seznam so dodali tudi številne administrativne enote v več državah, tako je na zelenem seznamu večji del Francije, na oranžnem med drugim ostajata celinski Ile-de-France in Auvergne-Rhone-Alpes. Na zelenem seznamu je po novem med drugim tudi več grških regij, med njimi Jonski otoki in Zahodna Grčija.

Belgija medtem večinsko ostaja na oranžnem seznamu, na zelenega pa so uvrstili administrativno območje Flandrijo.

Odlok začne veljati v soboto in velja do vključno 11. julija. Takrat stopijo v veljavo tudi spremenjeni pogoji vstopa v Slovenijo z območij na rdečem in temno rdečem seznamu. Osebe, ki prihajajo z območja na rdečem seznamu, morajo ob vstopu predložiti negativni PCR test in se napotiti v 10-dnevno karanteno. PCR test ni nujen za tiste s prebivališčem v Sloveniji, morajo pa vseeno v karanteno. V karanteno ni treba tistim, ki predložijo potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

Pri tistih, ki prihajajo iz območij na temno rdečem območju pa je po novem obvezna desetdnevna karantena za vse, ki imajo prebivališče v Sloveniji. Tujcem brez prebivališča v Sloveniji pa vstopa v državo ne bodo dovolili. Do sobote lahko tujci brez prebivališča v Sloveniji sicer še vstopijo pod podobnimi pogoji kot veljajo za rdeča območja.

Vstopni pogoji in izjeme ostajajo nespremenjeni za zelena in oranžna območja. Osebi, ki prihaja z območja na zelenem seznamu, tako ni treba v karanteno ali predložiti potrdila PCT, mora pa predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu.

Oseba, ki prihaja z območja na oranžnem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če predloži negativni hitri ali PCR test, potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window