Navigacija
Portal TFL

STA novice / Novi interventni zakon pred odborom za gospodarstvo

četrtek, 1.7.2021

Ljubljana, 01. julija (STA) - Z obravnavo na seji odbora DZ za gospodarstvo danes zakonodajno pot začenja nov interventni zakon za pomoč gospodarstvu. Največja pozornost je tokrat posvečena gostinstvu in turizmu, posebni ukrepi so predvideni za organizatorje srečanj in dogodkov, šport in kulturo. Poslanci ga bodo potrjevali na seji, ki se začne v ponedeljek.

Vlada je predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covida-19 sprejela pred dvema tednoma. Vreden je 243,5 milijona evrov.

Med predlaganimi ukrepi so izdaja novih bonov za vse prebivalce Slovenije, ki jih bo mogoče do konca tega leta unovčiti za storitve s področja gostinstva, turizma, športa in kulture. Odrasli bodo prejeli bon v višini 100 evrov, mladoletni pa v višini 50 evrov.

Subvencioniranje skrajšanega delovnega, ki se je v skladu z doslej sprejetimi osmimi protikoronskimi zakoni izteklo v sredo, naj bi podaljšali še najmanj do 30. septembra.

Posebej za podjetja s področja turizma in gostinstva, industrije srečanj, športa in kulture predlog zakona predvideva pomoč v obliki financiranja regresa za letni dopust v višini 1024 evrov na zaposlenega. Med predlaganimi ukrepi so tudi delno povračilo stroškov organizatorjem srečanj in dogodkov, oprostitev plačila povračila za vodo ter pomoč filmski industriji in upravljavcem žičniških naprav.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window