Navigacija
Portal TFL

STA novice / Opozicija neuspešna z novim predlogom za prerazporeditev mest v delovnih telesih DZ

petek, 2.7.2021

Ljubljana, 02. julija (STA) - V opozicijskih poslanskih skupinah LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so na današnji seji kolegija predsednika državnega zbora znova predlagali sklep, da se prerazporedijo mesta v delovnih telesih v DZ, saj po njihovem mnenju sedanji razrez še vedno ne odraža razmerij v DZ. A sklepa večina ni podprla.

Kolegij predsednika DZ je sicer 17. maja potrdil nov razrez mest v delovnih telesih, a v omenjenih opozicijskih poslanskih skupinah menijo, da števila mest, ki pripadajo posameznim poslanskim skupinam, ter razmerja med koalicijskimi in opozicijskimi poslanskimi skupinami v delovnih telesih ne odražajo dejanskega stanja v državnem zboru.

Opozorili so na količnike, ki so preračunani na velikost posamezne poslanske skupine, in predlagali, da koalicija opoziciji odstopi po eno mesto v odboru za izobraževanje, znanost in šport, odboru za pravosodje in v odboru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Izpostavili so tudi, da imata poslanski skupini NeP in LMŠ vsak po eno predsedniško mesto v delovnih telesih premalo in predlagali, da se jima prepusti vodenje odbora za gospodarstvo in mandatno volilne komisije. Prav tako so predlagali spremembe v sestavi komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs).

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window