Navigacija
Portal TFL

STA novice / Bruselj odobril pomoč slovenskim podjetjem iz industrije srečanj

petek, 30.7.2021

Bruselj, 30. julija (STA) - Evropska komisija je odobrila tri milijone evrov vredno slovensko shemo državne pomoči za podporo podjetjem, ki delujejo na področju kongresne dejavnosti, poslovnih srečanj in promocijskih prireditev in jih je prizadela epidemija covida-19 ter z njo povezani omejevalni ukrepi, ki so jih slovenske oblasti sprejele za omejitev širjenja virusa.

Ukrepi bodo na voljo podjetjem vseh velikosti, ki delujejo v t.i. sektorju MICE, torej kongresov, motivacijskih in nagradnih srečanj, konvencij in poslovnih srečanj, promocijskih prireditev in sejmov, so sporočili v Bruslju.

Namen sheme je upravičencem nadomestiti stroške za organizacijo dogodkov, ki naj bi potekali med 1. avgustom in 31. decembrom letos, če bi bili ti odpovedani ali znatno omejeni zaradi sprejetih omejitvenih ukrepov. Pomoč bo v obliki neposrednih nepovratnih sredstev za kritje 80 odstotkov upravičenih stroškov za odpovedane dogodke in 60 odstotkov upravičenih stroškov za dogodke, ki bi bili znatno omejeni.

Komisija je ugotovila, da je shema v skladu s pogoji, določenimi v začasnem okviru za ukrepe državne pomoči, ter ukrep odobrila v skladu s pravili EU o državni pomoči. Pri tem velja, da pomoč ne bo presegla 1,8 milijona evrov na upravičenca in bo odobrena najpozneje do 31. decembra letos, so še zapisali v sporočilu.

Pomoč kongresnemu turizmu je prinesel interventni zakon za pomoč ob epidemiji covida-19, ki je v veljavo stopil 14. julija.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window