Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada imenovala predstavnike ustanovitelja v svete več bolnišnic, tudi UKC Maribor

torek, 17.8.2021

Ljubljana, 17. avgusta (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji imenovala predstavnike ustanovitelja v svete več bolnišnic. V svetu Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bodo v prihodnjem štiriletnem mandatu državo zastopali Mirko Stopar, Andrej Šauperl, Kazimir Miksić, Boris Miha Kaučič, Federico Victor Potočnik in Helena Kujundžič Lukaček.

Vlada je sicer že marca zamenjala predstavnike ustanovitelja v svetu UKC Maribor, ko je razrešila Jožeta Šabedra, Stanislavo Naterer in Srečka Felixa Kropeta in za preostanek mandata imenovala Miksića, Potočnika ter Simona Trpina.

V svet Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna so kot predstavnike ustanovitelja imenovali Barbaro Gojtanić, Ano Žužek Barle, Vojka Jurco in Sonjo Vodopivec.

V svet Splošne bolnišnice Murska Sobota so za mandatno dobo štirih let imenovali Suzano Šuklar, Gyöngyija Kercsmarja, Mirana Forjaniča, Borisa Miho Kaučiča in Ivana Horvata.

Predstavnikom ustanovitelja v teh bolnišnicah bo začel teči mandat s konstitutivno sejo sveta. Mandat obstoječim članom namreč poteče v septembru.

Vlada je danes tudi razrešila dve predstavnici ustanovitelja v svetu Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica, in sicer Biserko Simčič ter Vanjo Cencič. Do izteka mandata, to je do 20. 12. 2021, ju bosta nasledili Frida Urbančič in Marjan Zahar.

Do menjave je prišlo tudi v svetu Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča. Vlada je po pisni odstopni izjavi razrešila Zvoneta Čadeža in za čas do konca mandata, to je do 17. januarja 2022, imenovala Borisa Miho Kaučiča.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window