Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada imenovala člane uradniškega sveta

četrtek, 19.8.2021

Ljubljana, 19. avgusta (STA) - Vlada je na dopisni seji za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za investicije z 8. septembrom imenovala Borisa Munišiča, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Vlada je imenovala tudi štiri člane uradniškega sveta, so navedli v sporočilu za javnost.

V uradniški svet so po sklepu vlade imenovani Vida Čadonič Špelič, Sebastjan Apat, Renata Martinčič in Aleksandar Volaš.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, v skladu z zakonom o javnih uslužbencih štiri izmed 12 članov uradniškega sveta imenuje vlada na predlog ministra za javno upravo. V avgustu trenutni sestavi uradniškega sveta poteče šestletni mandat.

Vlada je sprejela tudi sklep o imenovanju predstavnikov ustanovitelja v svet Splošne bolnišnice Celje. Mandat trenutnim članom sveta bolnišnice bo potekel 23. avgusta. Vlada je sklenila, da za predstavnike ustanovitelja v svetu zavoda za štiriletni mandat imenujejo Matevža Lakoto, Lovra Perčiča, Petra Mauca, Denisa Kurbusa in Matevža Juga. Predstavnikom ustanovitelja začne teči mandat s konstitutivno sejo sveta javnega zavoda, so pojasnili na vladi. Javni poziv za izbiro kandidatov v svetu zavoda celjske bolnišnice je ministrstvo za zdravje sicer objavilo 17. maja.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window