Navigacija
Portal TFL

STA novice / Predstavniki Fursa obiskujejo nove podjetnike

ponedeljek, 27.9.2021

Ljubljana, 27. septembra (STA) - Predstavniki mobilnih enot Finančne uprave RS (Furs) že nekaj časa obiskujejo davčne zavezance, ki so pred kratkim ustanovili podjetje oziroma na novo registrirali dejavnost. Namen obiska je, da jih seznanijo s pravicami in obveznostmi, ki jih imajo kot novoustanovljeni poslovni subjekt, so sporočili iz Fursa.

Predstavniki Fursa novoustanovljenim podjetnikom ob obisku tudi ponudijo pomoč ter kontakte v primeru, da bodo potrebovali sogovornika na njihovi strani. Želijo si namreč, da so davčni zavezanci čim bolje informirani in pripravljeni na izzive, s katerimi se bodo srečali na davčnem in carinskem področju.

V zadnjih dveh tednih so na ta način obiskali že 114 novoustanovljenih podjetnikov po celotni Sloveniji, med njimi je bila večina samostojnih podjetnikov.

Kot pravijo na Fursu, je njihov nov pristop do davčnih zavezancev velika večina novih podjetnikov sprejela z odobravanjem. "To nam daje dodaten elan, da bomo tovrstne aktivnosti nadaljevali še z večjo vnemo," so zapisali.

Za te zavezance so pred kratkim postavili tudi posebno spletno stran ter jim pripravili informativne letake.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window