Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada imenovala svoje predstavnike za skupščino ZZZS (dopolnjeno)

ponedeljek, 27.9.2021

Ljubljana, 27. septembra (STA) - Vlada je v skupščino Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) imenovala Heleno Ulčar Šumčić, Ireno Drmaž, Suzano Šuklar in Oskarja Salecla. Gre za predstavnike delodajalcev s področja državne uprave in negospodarskih javnih služb, ki jih imenuje vlada.

Vlada mora svoje predstavnike v skupščini ZZZS imenovati 30 dni pred sejo ustanovne skupščine. Konec oktobra se bo namreč iztekel mandat sedanji sestavi skupščine. V Uradnem listu je bilo sicer maja objavljeno, da bodo v torek potekale volitve članov skupščine in članov območnih svetov ZZZS. Na ZZZS pa so za STA pojasnili, da volilnih zborov v torek ne bo, ker so organizacije, ki predlagajo kandidate, zbrale ravno toliko kandidatov, kolikor jih imenujejo.

V 45-članski skupščini sedi 16 predstavnikov delodajalcev gospodarske zbornice in združenja delodajalcev, štiri člane imenuje vlada kot predstavnike delodajalcev za področje državne uprave in negospodarskih javnih služb, 15 članov je predstavnikov aktivnih zavarovancev reprezentativni sindikati za območje države, en član je predstavnik kmetov, sedem članov je predstavnikov upokojencev dva pa predstavnika invalidov.

Območni sveti, ustanovljeni na območjih posameznih območnih enot ZZZS, pa štejejo sedem članov, od katerih se trije člani volijo oziroma imenujejo v volilnem telesu predstavnikov delodajalcev, in štirje člani v volilnem telesu predstavnikov zavarovancev.

Ustanovna seja nove zasedbe skupščine, na kateri bodo tudi potrjevali štiriletne mandate članom, bo predvidoma okoli 25. oktobra.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window