Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada povečala dovoljeno število zaposlenih v javnih zavodih za 108

sreda, 29.9.2021

Ljubljana, 29. septembra (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela zbirni kadrovski načrt oseb javnega prava za leti 2021 in 2022. Ta dovoljeno število zaposlenih v tem in prihodnjem letu povečuje za 108. Največ v okviru ministrstva za zdravje, in sicer 57, od tega 40 na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije in 17 na Javni agenciji RS za zdravila in medicinske pripomočke.

V okviru ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo se lahko število zaposlenih v letošnjem in prihodnjem letu poveča za 17, od tega na Javni agenciji RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije za osem, na Javnem skladu RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja za tri in na Javnem skladu RS za podjetništvo za šest, so sporočili po seji vlade.

Na Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov RS, ki deluje v okviru ministrstva za kmetijstvo, se lahko število zaposlenih letos poveča za štiri, v letu 2022 za dodatnih pet. V okviru ministrstva za okolje in prostor je v tem in prihodnjem letu dovoljeno povečanje zaposlenih za šest, od tega za štiri na Stanovanjskem skladu RS in za dva na Eko skladu, Slovenskem okoljskem javnem skladu.

V okviru ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je letos in prihodnje leto dovoljeno povečanje za 15 zaposlenih, od tega po pet na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, na Javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu RS ter na Zavodu RS za zaposlovanje.

Na Zavodu RS za šolstvo, ki deluje v okviru ministrstva za izobraževanje, znanost in šport lahko to in naslednje leto zaposlijo dodatne štiri ljudi.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window