Navigacija
Portal TFL

STA novice / Evropska komisija posodobila merila za podelitev znaka EU za okolje za kozmetične izdelke

ponedeljek, 25.10.2021

Bruselj, 25. oktobra (STA) - Evropska komisija je sprejela nova merila za podelitev znaka EU za okolje za kozmetične izdelke in proizvode za nego živali. Merila se bodo po novem nanašala na vse kozmetične izdelke, ne več le na omejen nabor izdelkov, kot so geli za prhanje in šamponi, so sporočili iz komisije.

Doslej je znak EU za okolje zajemal omejen nabor izdelkov "ki se sperejo", posodobljena pravila pa vključujejo tudi kozmetične izdelke, kot so kreme, olja, losjoni za kožo, kreme za sončenje in dezodoranti. V sektorju proizvodov za nego živali se lahko znak EU za okolje podeli za izdelke, ki se sperejo, so zapisali v sporočilu za javnost.

"Kozmetični izdelki in okolju najbolj prijazni proizvodi za domače živali lahko odslej pridobijo znak EU za okolje, kar še povečuje uspeh znaka od uvedbe leta 1992. Podjetja spodbujam, da pridobijo znak EU za okolje in izkoristijo njegov nesporen ugled. Znak pomaga potrošnike usmerjati k zanesljivim in certificiranim zelenim proizvodom in prispeva k prehodu na čisto in krožno gospodarstvo," je dejal Evropski komisar za okolje, oceane in ribištvo Virginijus Sinkevičius.

Kot so pojasnili na komisiji, merila za podelitev znaka EU za okolje zmanjšujejo okoljski vpliv proizvodov na vodo, tla in biotsko raznovrstnost ter tako prispevajo k čistemu in krožnemu gospodarstvu in okolju brez strupov. Znak EU za okolje je zanesljiv okoljski znak odličnosti, ki ga preverijo neodvisne tretje osebe in upošteva okoljski vpliv proizvoda skozi celotni življenjski cikel, so še zatrdili.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window