Navigacija
Portal TFL

STA novice / V Bruslju po srečanju Janše in Reyndersa znova pozivajo k hitri rešitvi glede delegiranih tožilcev

četrtek, 28.10.2021

Bruselj, 28. oktobra (STA) - V Evropski komisiji so po današnjem srečanju premierja Janeza Janše in komisarja za pravosodje Didierja Reyndersa znova pozvali k hitrim rešitvam v povezavi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev v Sloveniji za zagotovitev polnega delovanja evropskega javnega tožilstva (EPPO).

Komisar in premier sta se po navedbah virov pri komisiji na srečanju, za katerega so zaprosile slovenske oblasti, pogovarjala o ključnih dosjejih slovenskega predsedovanja Svetu EU ter tudi o poročilu Evropske komisije o vladavini prava.

"Dotaknila sta se tudi imenovanja evropskih delegiranih tožilcev. Komisar Reynders je obvestil, da ostaja na voljo za lajšanje dialoga med evropskim javnim tožilstvom in slovenskimi oblastmi. Rešitve za zagotovitev polnega delovanja EPPO je treba najti hitro," so sporočili viri.

Reynders se je minuli četrtek sestal tudi s slovenskim pravosodnim ministrom Marjanom Dikaučičem. V komisiji so tedaj po srečanju povedali, da sta govorila o imenovanju evropskih delegiranih tožilcev v Sloveniji in da je Reynders spomnil na nujnost nadaljevanja postopka ob upoštevanju odločitve upravnega sodišča.

Odgovora na vprašanje, ali ti pogovori pomenijo, da komisija načrtuje ukrepanje zaradi neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev v Sloveniji, na primer sprožitev pravnega postopka zaradi kršenja evropske zakonodaje ali ukrepanje na podlagi uredbe o pogojevanju z vladavino prava za zaščito proračuna EU, za zdaj ni bilo mogoče dobiti.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window