Navigacija
Portal TFL

STA novice / Obrazec za vlogo za denarno nadomestilo zaradi karantene do konca tedna

ponedeljek, 6.12.2021

Ljubljana, 06. decembra (STA) - Samozaposleni, družbeniki in kmetje, ki želijo uveljavljati povračilo delno izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok med julijem in koncem decembra, bodo morali do 15. januarja preko portala eDavki predložiti ustrezno vlogo. Obrazec bo pripravljen predvidoma konec tedna, so danes sporočili s Fursa.

V soboto je v veljavo stopil dopolnjeni zakon o nujnih ukrepih na področju zdravstva, ki v primeru okužbe s koronavirusom ali zaradi obveznosti varstva otroka zaradi odrejene karantene uvaja denarno nadomestilo tudi za samozaposlene, družbenike gospodarskih družb in kmete. Ukrep velja od 1. julija do 31. decembra. Upravičencu bo pomoč nakazana najpozneje do 15. februarja 2022.

Na Finančni upravi RS (Furs) so ob tem izpostavili, da to velja za otroke do vključno petega razreda osnovne šole, otroke v prilagojenih in posebnih programih v osnovnih šolah s prilagojenim programom in v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami ter otroke, ki imajo v odločbi o usmeritvi določeno pomoč spremljevalca.

Višina pomoči bo znašala 250 evrov za vsako odrejeno karanteno oziroma ne več kot 250 evrov za 10 dni, 500 evrov za 20 dni in 750 evrov v enem mesecu.

Upravičenec mora za povračilo delno izgubljenega dohodka preko informacijskega sistema eDavki Fursu predloži vlogo NF-karantena najpozneje do 15. januarja 2022. Vloge ne bo mogoče vložiti v papirnati obliki.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window