Navigacija
Portal TFL

STA novice / DZ o predlogu novele zakona o spodbujanju investicij in novem protikoronskem zakonu po nujnem postopku

ponedeljek, 13.12.2021

Ljubljana, 13. decembra (STA) - DZ je na začetku današnje 28. redne seje sklenil, da bo predloga novele zakona o spodbujanju investicij in novega protikoronskega zakona obravnaval po nujnem postopku, prvega na seji v četrtek. Predlog novele zakona o fiskalnem pravilu pa je umaknil z dnevnega reda redne seje.

Skupina 43 poslank in poslancev Levice, LMŠ, SD, SAB in nepovezanih poslancev s prvopodpisanim Matejem T. Vatovcem (Levica) je namreč zahtevala ponovno odločanje o odločitvi kolegija predsednika DZ s 1. decembra tako o obravnavi novele zakona o spodbujanju investicij kot predlogu novega protikoronskega zakona po nujnem postopku.

DZ je danes s 44 glasovi za in 38 proti na ločenih glasovanjih odločil, da se omenjena zakonska predloga obravnavata tako, kot je sklenil kolegij DZ, po nujnem postopku. Po pojasnilih predsednika DZ Igorja Zorčiča bo predlog novele zakona o spodbujanju investicij obravnaval v četrtek.

Predlog novele zakona o spodbujanju investicij je imel prejšnji teden na mizi odbor DZ za gospodarstvo, a je obravnavo zaradi zahteve opozicije zaključil brez odločanja o vsebini novele.

DZ je tudi sklenil, da se z dnevnega reda te seje umakne predlog novele zakona o fiskalnem pravilu, kar so zahtevale poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB. Te so namreč ocenile, da bi se morala vlada pred predlaganjem zakona, ki zahteva dvotretjinsko večino v DZ, z njimi posvetovati. "Menimo, da je časa za sprejem novele zakona, če vzamemo v obzir podaljšanje mandata obstoječim članom fiskalnega sveta, dovolj," je v utemeljitvi predloga na odboru DZ za finance prejšnji teden dejal Igor Peček (LMŠ).

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window