Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ministrstvo že sprejema vloge za solidarnostni dodatek za kmete

ponedeljek, 3.1.2022

Ljubljana, 03. januarja (STA) - Kmetijsko ministrstvo že sprejema vloge za izplačilo solidarnostnega dodatka za kmete, ki ga je uveljavil konec lanskega leta sprejeti novi interventni zakon za omilitev posledic covida-19. Vloge je mogoče poslati po pošti ali preko spleta najpozneje do 31. januarja.

Do enkratnega solidarnostnega dodatka so upravičene osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki so na dan 30. decembra lani dopolnile 65 let, so nosilci oziroma člani kmetije ter niso prejeli solidarnostnega dodatka za upokojence po tem zakonu, so pojasnili na ministrstvu. Pogoj je tudi, da v letu 2021 niso imeli več kot 591,20 evra obdavčljivih mesečnih dohodkov, so dodali.

Solidarnostni dodatek za kmete je v zakonu določen v višini 150 evrov. Vloga z navodili o pridobitvi enkratnega solidarnostnega dodatka je na voljo na spletni strani ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Novi interventni zakon za omilitev posledic covida-19 je DZ sprejel 27. decembra. Poleg novih solidarnostnih dodatkov, med drugim tudi za upokojence, je v njem med drugim zapisano še povračilo škode za primere zdravstvenih zapletov pri cepljenju ali uporabi zdravila proti covidu-19, podaljšanje turističnih bonov in povračilo stroškov hitrih testov podjetjem. Ukrepi so skupaj vredni 280 milijonov evrov.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window