Navigacija
Portal TFL

STA novice / Posamezniku ob stiku z okuženim ne bo več treba v karanteno

sobota, 19.2.2022

Ljubljana, 19. februarja (STA) - Od danes posamezniku v primeru tveganega stika z okuženim s koronavirusom ni več treba v karanteno, je v petek odločila vlada. Epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa bo nehala iskati tvegane stike okuženih. Velja pa priporočilo, da se oseba sedem dni po zadnjem tveganem stiku z okuženim v skupnem gospodinjstvu samotestira.

Vlada je določila tudi, da vstop v Slovenijo, ki je bil doslej zaradi pandemije covida-19 pogojen z izpolnjevanjem pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT), od danes ne bo več omejen.

Za vstop v Slovenijo tako ne bo več potreben pogoj PCT in tudi ne bo več napotitev v karanteno na domu, je po petkovi seji sporočila vlada.

Kljub napovedim in pričakovanjem pa se v petek še ni odločila za rahljanje drugih epidemičnih ukrepov. Po besedah ministra za zdravje Janeza Poklukarja je bila razprava široka, zato so točko seje o sproščanju drugih epidemičnih ukrepov prekinili. Kot je napovedal, bo glede na hitro spreminjajoče se epidemične razmere tako stroka kot vlada opravila dodaten krog posvetovanj.

Kdaj točno bosta stroka in vlada opravili posvet, Poklukar ni pojasnil. Po neuradnih informacijah STA bi se lahko že danes ponovno sestala strokovna skupina za covid-19, vlada pa bi lahko kasneje o rahljanju odločala na dopisni seji. Vodja strokovne skupine Mateja Logar je sicer v petek zvečer dejala, da skupina ne bo še enkrat odločala o sproščanju.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window