Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ponovno se odpirajo nočni klubi, v storitvenih dejavnosti konec omejitve števila ljudi (dopolnjeno)

sobota, 19.2.2022

Ljubljana, 19. februarja (STA) - Vlada s ponedeljkom odpravlja vse epidemiološke omejitve v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu in drugih storitvenih dejavnostih. Pogoja PCT tako ne bo treba več dokazovati, sproščajo se omejitve delovnega časa gostinskih lokalov, odpirajo se nočni klubi, v storitvenih dejavnostih ne bodo več veljale omejitve dovoljenega števila ljudi.

Pogoj PCT in vse ostale omejitve na gospodarskem področju bodo tako povsem odpravljene, še naprej pa bo treba upoštevati splošna pravila uporabe zaščitnih mask, razkuževanja, medosebne razdalje in zračenja prostorov.

Vlada je pri rahljanju epidemičnih ukrepov sprejela uravnotežen pristop, s katerim še vedno varujemo zdravje najbolj rizičnih skupin ljudi, obenem pa se omogoča čimbolj normalno življenje ljudi, slovenskemu gospodarstvu pa poslovno okolje, v katerem bo lahko učinkovito delovalo, je v sporočilu za javnost po današnji seji vlade ocenil gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Kot je zapisal, je vlada pri odločitvi o sprostitvi ukrepov upoštevala mnenje zdravstvene stroke in stanje epidemije. "Pozivom gospodarstva smo tako prišli nasproti v najvišji možno meri, kolikor je dopustila zdravstvena stroka," je poudaril minister.

Počivalšek je sicer pozval k nadaljnji odgovornosti. "Gospodarstvo bo lahko le tako delovalo intenzivno in učinkovito, kot bodo zdravi zaposleni," je dejal.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window