Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada podaljšala veljavnost cen testiranja na koronavirus

torek, 26.4.2022

Ljubljana, 26. aprila (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela spremembo uredbe o določitvi najvišjih cen zdravstvenih storitev hitrega antigenskega testiranja in najvišjih cen hitrih antigenskih testov za samotestiranje. Z njo je cene hitrega antigenskega testiranja podaljšala do 30. junija, so sporočili po seji vlade.

Vlada je 5. novembra lani ceno storitve hitrega testiranja omejila na sedem evrov, ceno testov za samotestiranje pa na 2,50 evra na test brez DDV. Uredba bi nehala veljati 4. maja, zdaj je podaljšana do konca junija.

Na ministrstvu za zdravje so ob tem spomnili, da je v skladu z odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z novim koronavirusom v določenih dejavnostih še vedno treba izpolnjevati pogoj PCT, prav tako se hitri testi uporabljajo za dokazovanje okužb z novim koronavirusom.

Zato je uredbo o določitvi najvišjih cen zdravstvenih storitev hitrega antigenskega testiranja in najvišjih cen hitrih antigenskih testov za samotestiranje podaljšala do 30. junija 2022, so sporočili.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window