Navigacija
Portal TFL

STA novice / Konec obveznih zaščitnih mask v lekarnah ter pogoja PCT za zaposlene v zdravstvu in socialnem varstvu

nedelja, 8.5.2022

Ljubljana, 08. maja (STA) - V lekarnah z današnjim dnem ni več obvezna uporaba zaščitnih mask, zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva pa za opravljanje dela ni več treba izpolnjevati pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT). Spremembe, ki jih je vlada sprejela v soboto, je predlagala strokovna skupina za covid-19 pod vodstvom Mateje Logar.

Razloga za dodatno sproščanje ukrepov sta po navedbah vlade ugodnejša epidemiološka slika in značilnosti koronavirusne različice omikron, pri kateri covid-19 običajno poteka blažje kot pri prejšnjih različicah.

Omenjene novosti zajema spremenjeni odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, ki začenja veljati z današnjim dnem.

Vlada je pred tem sredi aprila odpravila obveznost nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorih. Od danes nošenje zaščitnih mask tako ostaja obvezno zgolj v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva. Pogoj PCT pa ostaja obvezen za obiskovalce v bolnišnicah in obiskovalce v nastanitvenih enotah socialnega varstva.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window