Navigacija
Portal TFL

STA novice / Tudi obiskovalci v bolnišnicah in socialnovarstvenih zavodih ne bodo več potrebovali pogoja PCT

četrtek, 12.5.2022

Ljubljana, 12. maja (STA) - Vlada je v skladu s priporočili strokovne svetovalne skupine sprejela odlok, po katerem pogoja PCT ni več potrebno izpolnjevati uporabnikom in obiskovalcem bolnišnic in socialno varstvenih zavodov. Razlog za takšno odločitev so ugodnejša epidemiološka slika in značilnosti različice omikron, so sporočili z vlade.

Pogoj prebolevnosti, cepljenja oziroma testiranja (PCT) se torej popolnoma ukinja v vseh zdravstvenih in socialno varstvenih dejavnostih.

V skladu s priporočili strokovne skupine pa ostaja obvezna uporaba zaščitnih mask pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti in izvajalcev socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev. Prav tako v slednjih ostaja tudi ukrep obveznega razkuževanja rok.

Vlada je sicer epidemiološke ukrepe sprostila že na sobotni dopisni seji. Zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva tako od nedelje ni treba izpolnjevati pogoja PCT, v lekarnah pa ni več obvezna uporaba zaščitnih mask.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window