Navigacija
Portal TFL

STA novice / V parlamentarni postopek vložen predlog sprememb zakona o vladi

petek, 13.5.2022

Ljubljana, 13. maja (STA) - Skupina poslancev s prvopodpisanim predsednikom Gibanja Svoboda Robertom Golobom je danes v parlamentarni postopek vložila predlog sprememb zakona o vladi. Vsebina predloga na spletnih straneh državnega zbora sicer še ni objavljena, a je glede na napovedi najverjetnejših koalicijskih partneric pričakovati več resorjev z novimi imeni.

Poleg 19 ministrstev bo del vlade še urad za Slovence v zamejstvu in po svetu, je po končanih koalicijskih usklajevanjih s SD in Levico povedal predsednik Gibanja Svoboda in najverjetnejši mandatar Golob.

Vlado bodo po napovedih sestavljala ministrstvo za finance, ministrstvo za zdravje, ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, ministrstvo za notranje zadeve, ministrstvo za obrambo, ministrstvo za pravosodje, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ministrstvo za solidarno prihodnost, ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ministrstvo za javno upravo, ministrstvo za varstvo narave in prostor, ministrstvo za podnebje in energijo, ministrstvo za vzgojo in šolstvo, ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ministrstvo za infrastrukturo, ministrstvo za digitalno preobrazbo, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj in ministrstvo za kulturo.

"Namen širitve vlade ni v tem, da večamo javno upravo, ampak da imamo bolj jasen fokus na tistih področjih, kjer želimo uvesti hitre spremembe, ki jih do sedaj ni bilo," je dejal Golob. Dodal je, da bodo tri nova ministrstva zapolnili z obstoječim kadrom v javni upravi, ki je po njegovi oceni dovolj velika in bodo v njej lahko našli strokovne kadre tudi za ta področja.

Vlada bo imela tri podpredsednike, poleg prvakov SD Tanje Fajon in Levice Luke Mesca bo to še Danijel Bešič Loredan, sicer kandidat za ministra za zdravje.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window