Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada povečala dovoljeno število zaposlenih v državni upravi

petek, 13.5.2022

Ljubljana, 13. maja (STA) - Vlada, ki opravlja tekoče posle, je danes sprejela skupni kadrovski načrt organov državne uprave za leti 2022 in 2023. Z njim je dovoljeno število zaposlenih v državni upravi povečala za 69. Za letos in prihodnje leto pa je predvidela tudi minimalne kvote zaposlitev vrhunskih športnikov in trenerjev, so sporočili iz urada za komuniciranje.

Kot izhaja iz sporočila po dopisni seji vlade, bodo vladne službe, odgovorne generalnemu sekretarju vlade, v prihodnjih dveh letih lahko zaposlile do 69 oseb. Od tega bo urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov lahko zaposlil 59 oseb, od tega bo 21 zaposlitev za nedoločen čas in 38 zaposlitev za določen čas, za največ dve leti.

Urad vlade za centralno cenovno evidenco medicinskih pripomočkov in medicinske opreme pa bo lahko v prihodnjih dveh letih zaposlil do deset oseb. Ob tem je proračunskim uporabnikom naložila, da sredstva za stroške dela zaposlenih javnih uslužbencev zagotavljajo v okviru sredstev za stroške dela v svojih finančnih načrtih.

Vlada je danes sprejela tudi sklep, da je v okviru dovoljenega števila zaposlitev za posamezni organ državne uprave določena posebna kvota, namenjena izključno zaposlitvam pripravnikov. Ob tem je predstojnikom organov državne uprave naložila, naj se med seboj dogovorijo o možnosti prenosa kvot za zaposlitev pripravnikov, če jih v svojem organu ne potrebujejo. Če organ preseže dovoljeno število zaposlenih, določenih s skupnim kadrovskim načrtom zaradi zaposlitve pripravnika v letu 2022, ki se mu pripravniška doba izteče v letu 2023, ta zaposlitev ne šteje kot preseganje kadrovskega načrta za leto 2022.

"Če policija in Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij presegata dovoljeno število zaposlenih zaradi zaposlitve kandidata za policista ali kandidata za pravosodnega policista, ta zaposlitev ne šteje kot preseganje kadrovskega načrta," izhaja iz sporočila.

Določili so tudi minimalne kvote za zaposlitev vrhunskih športnikov in trenerjev za letos in prihodnje leto. Na Finančni upravi RS je predvidena zaposlitev 15 športnikov oz. trenerjev, na policiji 30 in v Slovenski vojski 67.

Vlada pa je ob tem ministrstvom naložila, da v okviru kvote dovoljenih zaposlitev posebno pozornost namenijo ustrezni kadrovski popolnitvi delovnih mest inšpektorjev.

Ministrstva, pri katerih je zaradi premestitve zaposlenih, katerih plače so se zaradi dela na evropskih projektih financirale iz evropskih sredstev in nadaljevanje dela teh zaposlenih na drugih EU-projektih ni bilo možno, prišlo do povečane realizacije kadrovskega načrta, morajo število zaposlenih uskladiti s sprejetim kadrovskim načrtom najpozneje do konca leta 2023.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window