Navigacija
Portal TFL

STA novice / Klakočar Zupančičeva in Červek o sistemu javnih naročil

sreda, 22.6.2022

Ljubljana, 22. junija (STA) - Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je s predsednikom Državne revizijske komisije Samom Červekom danes razpravljala o sistemu javnih naročil. Červek je ob tem izpostavil, da se v izogib morebitnim zlorabam na tem področju pogosto sprejema prenormirano zakonodajo, kar vodi v neživljenjskost in neizvedljivost postopkov.

Klakočar Zupančičeva je ob sprejemu Červeka v DZ izrazila zadovoljstvo, da ima priložnost spoznavati nadzorne institucije, v katerih prepoznava izredno integriteto in nepristrankost, so sporočili iz državnega zbora. Poudarila je pomen vzpostavljanja dobrih pogojev za njihovo delo.

Červek je na srečanju poudaril, da je treba na področju javnega naročanja nasloviti sistemske probleme, pri čemer je treba imeti pred očmi ustvarjanje enostavnega okolja za vse udeležene.

"Danes je umetnost v poenostavljanju, vendar moraš imeti za to tudi dobre temelje," je poudarila Klakočar Zupančičeva in dodala, da bi bilo dobro izvesti revizijo celotne zakonodaje področja javnih naročil in Državni revizijski komisiji zagotoviti tudi ustrezno sodno varstvo v postopkih oddaje javnih naročil.

Ob koncu pogovora je predsednica DZ ponovila, da se tekom mandata nadeja tesnega sodelovanja z vsemi organi nadzora.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window