Navigacija
Portal TFL

STA novice / DS s predlogom zakona o svetu za invalide

sreda, 6.7.2022

Litija, 06. julija (STA) - Državni svet je na današnji seji, ki je na povabilo državnega svetnika in litijskega župana Francija Rokavca potekala v Medgeneracijskem centru Šmelc v Litiji, sklenil, da poleg pokrajinske zakonodaje v parlamentarni postopek vloži tudi predlog zakona o svetu za invalide RS.

Državni svet je namreč podprl pobudo svetnika Danijela Kastelica za vložitev zakona, s katerim bi ustanovili neodvisni nadzorni organ za spodbujanje zagotavljanja enakih možnosti invalidov in varovanje njihovih pravic.

Svet bi imel 14 članov, od katerih bi bilo sedem predstavnikov reprezentativnih invalidskih organizacij in sedem predstavnikov strokovnih organizacij s področja invalidskega varstva.

Med drugim bi bil zadolžen za spremljanje razvoja in izvajanje programov s področja invalidskega varstva, sodeloval bi pri oblikovanju in sprejemanju strateških in drugih planov, vladi bi dajal pobude, predloge in priporočila v zvezi z urejanjem pravic invalidov in skrbel za sodelovanje med ministrstvi in strokovnimi institucijami ter invalidskimi organizacijami, so v DS zapisali v sporočilu po seji.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window