Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada imenovala nova člana upravnega odbora Pedagoškega inštituta

četrtek, 11.8.2022

Ljubljana, 11. avgusta (STA) - Vlada je v upravni odbor javnega raziskovalnega zavoda Pedagoški inštitut za štiri leta imenovala Tanjo Taštanosko in Stojana Sorčana, so po današnji dopisni seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Prejšnja vlada je Sorčana septembra 2021 razrešila iz upravnega odbora Pedagoškega inštituta, ob njem pa še Aleša Ojsterška. Vanj je takrat do izteka mandata trenutne sestave, to je do 31. julija 2022, imenovala nadomestna člana Borisa Munišiča in Alenko Gortan.

V času prejšnje vlade je odmevalo predvsem to, da ta ni želela dati soglasja k imenovanju Igorja Ž. Žagarja za nov petletni mandat na čelu zavoda, zaradi česar je bila deležna kritik strokovne javnosti.

Novembra 2020 je Žagarja zaradi neizdanega soglasja vlade upravni odbor imenoval za v. d. direktorja za obdobje največ enega leta, a čeprav mu je septembra 2021 nato vendarle potrdil nov poln petletni mandat direktorja, Žagar soglasja prejšnje vlade ni dočakal.

Žagar kljub temu še vedno vodi zavod, upravno sodišče pa je marca letos tudi ugodilo njegovi tožbi glede neizdanega soglasje vlade brez obrazložitve.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window