Navigacija
Portal TFL

STA novice / Ministrstvo s protikorupcijsko komisijo podpisalo prenovljen sporazum za krepitev integritete

sreda, 28.9.2022

Ljubljana, 28. septembra (STA) - Predstavniki ministrstva za notranje zadeve so s Komisijo za preprečevanje korupcije podpisali prenovljeni sporazum o sodelovanju pri preprečevanju korupcije, z namenom okrepiti sodelovanje med institucijami pri zatiranju korupcije in krepitvi integritete, so objavili na spletni strani ministrstva.

Sporazume s predsednikom komisije Robertom Šumijem so podpisali ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav in v. d. glavne inšpektorice ministrstva za notranj zadeve Vesna Gutman.

Namen prenovljenega sporazuma, o čemer sta se Bobnarjeva in Šumi dogovorila že na srečanju junija, je okrepiti sodelovanje med komisijo in notranjim ministrstvom z organoma v sestavi, policijo in inšpektoratom za notranje zadeve, ter uskladiti aktivnosti za čim učinkovitejše preprečevanje in zatiranje korupcije.

Pri tem je ključno upoštevanje veljavne slovenske zakonodaje in osnovnih načel ter standardov mednarodnega prava, predvsem s področja preprečevanja korupcije in krepitve integritete.

Poudarek je na skupnih aktivnostih za učinkovitejše preprečevanje in zatiranje korupcije ter krepitev integritete, ki zajemajo medsebojno obveščanje, nudenje strokovne pomoči, redna srečanja in imenovanje kontaktnih oseb. S podpisom sporazuma se je tako končalo večmesečno prizadevanje vseh sodelujočih za še tesnejšo povezanost med organi pri omenjenih ciljih.

Nazadnje je bil sporazum med institucijami osvežen leta 2019.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window