Navigacija
Portal TFL

STA novice / OZN: Slovenija napredovala na področju razvitosti e-uprave

ponedeljek, 3.10.2022

Ljubljana, 03. oktobra (STA) - Organizacija združenih narodov je objavila najnovejši globalni pregled razvitosti e-uprave in Slovenijo uvrstila na 21. mesto med 193 državami. V primerjavi z letom 2020 je Slovenija napredovala za dve mesti, napredek pa se kaže pri vseh komponentah raziskave, so zapisali na ministrstvu za javno upravo.

Gre za redno in uveljavljeno publikacijo, ki jo Oddelek ZN za ekonomsko-socialne zadeve (UNDESA) pripravlja vsaki dve leti že od leta 2001.

Glavni kazalnik rezultatov je indeks razvitosti e-uprave, kjer je Slovenija letos uvrščena na 21. mesto. Ta indeks je izračunan iz indeksa spletnih storitev, ki Slovenijo uvršča na 22. mesto, indeksa človeškega kapitala, kjer je uvrščena na 12. mesto, in indeksa telekomunikacijske infrastrukture, ki jo uvršča na 40. mesto, so rezultate raziskave navedli na ministrstvu za javno upravo.

Na globalni ravni rezultati kažejo na velik napredek pri razvoju telekomunikacijske infrastrukture in človeških virov ter spodbudne izboljšave pri ponujanju storitev, pri tem pa še vedno obstajajo velike razlike med razvitimi in nerazvitimi državami, kar kaže na nepremagano globalno digitalno ločnico.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window