Navigacija
Portal TFL

STA novice / DVK: Kandidature za volitve v državni svet morajo biti vložene neposredno in ne po pošti

sreda, 5.10.2022

Ljubljana, 05. oktobra (STA) - Državna volilna komisija (DVK) je na dopisni seji sprejela odločitev, da morajo interesne organizacije oziroma lokalne skupnosti kandidature za volitve v državni svet predložiti neposredno pristojni volilni komisiji. Dokumentacijo morajo predložiti neposredno in ne po pošti ali elektronski pošti, so sporočili iz DVK.

Kandidature se morajo vložiti z osebnimi podatki in pisnimi soglasji kandidatov ter seznamom izvoljenih predstavnikov v volilno telo.

Rok za vlaganje dokumentacije, ki se nanaša na volitve predstavnikov lokalnih skupnosti v DS, se izteče v nedeljo, 23. oktobra. Volitve bodo 23. novembra, so sporočili iz komisije.

Rok za vlaganje dokumentacije, ki se nanaša na volitve predstavnikov funkcionalnih interesov pa se izteče v ponedeljek, 24. oktobra 2022. Te volitve pa bodo 24. novembra.

V skladu s sodbo vrhovnega sodišča velja, da je postopek potrjevanja seznama predstavnikov v volilno telo del postopka kandidiranja. To pomeni, da se seznam predstavnikov v volilno telo vlaga neposredno pri pristojnih organih in torej ne po pošti ali po elektronski pošti.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window