Navigacija
Portal TFL

STA novice / Vlada sprejela uredbo o višini dodatkov za povečan obseg dela in za zaposlitev dodatnega zdravstvenega kadra

četrtek, 10.11.2022

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela uredbo o določitvi višine dodatka za povečan obseg dela za posebne obremenitve in dodatka za zaposlitev dodatnega zdravstvenega kadra, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom). Natančna merila in višine dodatkov bodo znani, ko bo uredba objavljena v uradnem listu.

Uredba določa merila za določitev višine dodatka zaradi pomanjkanja zdravstvenega kadra in večjih delovnih obremenitev, ki pripada zdravstvenim delavcem in zdravstvenim sodelavcem, zaposlenim na primarni ravni zdravstvene dejavnosti. Pri določanju višine dodatka se bosta upoštevata glavarinski količnik in število opravljenih zdravstvenih storitev. Uredba določa tudi način izračuna dodatka za zaposlitev dodatnega zdravstvenega kadra.

Prav tako določa podrobnejša merila za posamezni poklic v zdravstveni dejavnosti ter način vlaganja zahtevkov, obvezna dokazila in roke za vložitev zahtevkov za dodatek, pa tudi poročanje, so pojasnili na Ukomu.

Sprejetje uredbe je na sredini novinarski konferenci napovedal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki je ob tem pojasnil, da je v pripravi tudi uredba o covidnih dodatkih. Obe uredbi bodo nato v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno zavarovanje upoštevali tudi pri pripravi splošnega dogovora za zdravstvo, je dejal.

Še v tem mesecu bodo na ministrstvu organizirali drugo srečanje z vsemi javnimi zdravstvenimi zavodi in koncesionarji, kjer jim bodo "pojasnili, da imajo vse odprto, da lahko delajo, kot želijo. V javnih zdravstvenih zavodih imajo na voljo vse možnosti za nagrajevanje zaposlenih, tako na primarni kot sekundarni ravni zdravstva".

Nagrajevanja zaposlenih za povečan obseg dela je zdravstveni minister napovedal že poleti, ob sprejetju zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti v zdravstvu, a ukrep doslej še ni zaživel.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window