Navigacija
Portal TFL

STA novice / Grumu poln mandat na čelu Fursa

četrtek, 8.12.2022

Ljubljana, 08. decembra (STA) - Vlada je za generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) imenovala Petra Gruma, ki je upravo doslej vodil kot vršilec dolžnosti. Petletni mandat z možnostjo ponovnega imenovanja bo nastopil v soboto, je vlada objavila na svojih spletnih straneh.

Postopek izbire generalnega direktorja Fursa se je začel s posebnim javnim natečajem, ki ga je ministrstvo za finance objavilo na vladnih spletnih straneh. Za izbiro direktorja je bila imenovana posebna natečajna komisija, ki je ministra za finance Klemna Boštjančiča obvestila o primernem kandidatu za ta položaj. Boštjančič je glede na navedeno vladi predlagal, da Gruma imenuje za generalnega direktorja Fursa s polnim mandatom, so pojasnili na vladi.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja finančne uprave je Grum postal 9. junija. Na čelu Fursa je nasledil Ivana Simiča, ki je po imenovanju nove vlade odstopil.

Grum je bil v preteklosti, med 2014 in 2020, med drugim namestnik generalne direktorice Fursa Jane Ahčin, septembra lani pa je bil za petletni mandat imenovan za generalnega direktorja direktorata za informatiko na ministrstvu za javno upravo. Njegova prva zaposlitev je bila v takratni davčni upravi, natančneje v izpostavi Ljubljana Šiška.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window