Navigacija
Portal TFL

STA novice / V javni razpravi uredba o intervenciji dobrobiti živali

četrtek, 8.12.2022

Ljubljana, 08. decembra (STA) - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v javno razpravo poslalo uredbo o intervenciji dobrobiti živali iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027. Kot so sporočili z ministrstva, je omenjena uredba podlaga za izvajanje intervencije v prihodnjem letu. Država bo za to namenila do deset milijonov evrov sredstev.

Po navedbah ministrstva uredba opredeljuje vsebino in izvedbo intervencije dobrobiti živali z določitvijo vstopnih pogojev, upravičencev, trajanja obveznosti, podintervencij in nabora mogočih zahtev ter pogojev za njihovo izpolnjevanje v posamezni podintervenciji, načina izračunavanja plačil in višine plačil ter podrobnejših izvedbenih pravil v zvezi s kontrolami, sistemom upravnih sankcij in podobnim.

V letu 2023 se omenjena intervencija izvaja v štirih podintervencijah, in sicer za prašiče, govedo, drobnico in konje.

Kot izhaja iz vsebine predloga uredbe, bo država za izvedbo intervencije dobrobiti živali za leto 2023 namenila do deset milijonov evrov, plačila pa bodo v celoti izvedena po 1. aprilu 2024. Kot upravičenec do plačil iz intervencije je določen nosilec kmetijskega gospodarstva, ki se vključi v eno ali več podintervencij intervencije dobrobiti živali in izpolnjuje pogoje iz te uredbe.

Na pristojnem ministrstvu ob tem zainteresirano javnost pozivajo, da v zvezi z vsebino uredbe najkasneje do 20. decembra podajo morebitne pripombe oziroma dopolnitve.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window