Navigacija
Portal TFL

STA novice / Prihodnji teden predobravnavni naroki v zadevi Kavaški klan

nedelja, 25.12.2022

Ljubljana, 25. decembra (STA) - Prihodnji teden se bo na ljubljanskem okrožnem sodišču s predobravnavnimi naroki začelo sojenje v zadevi Kavaški klan. Tožilstvo domnevnim članom slovenskega dela klana, ki izvira iz Črne Gore, očita, da naj bi vsaj od decembra 2018 do maja 2021 na območju več držav v okviru hierarhično organizirane kriminalne združbe na veliko trgovali z drogo.

Skoraj 500 strani zajetna obtožnica Specializiranega državnega tožilstva domnevne člane slovenskega dela Kavaškega klana bremeni, da so kazniva dejanja storili v hudodelski združbi in v okviru hudodelskega načrta, ko so na območjih Slovenije, Španije, Nizozemske, Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Italije in drugih držav vsaj od decembra 2018 v okviru hierarhično organizirane kriminalne združbe od dobaviteljev na Nizozemskem, Španije in drugih držav kupili najmanj 534 kilogramov kokaina, dve toni konoplje, 30 litrov amfetamina v obliki baze, najmanj deset kilogramov heroina, najmanj 96 kilogramov hašiša in druge prepovedane droge. Omenjeno drogo so nato prepeljali v Slovenijo in na območje drugih držav in jo predali in prodali preprodajalcem droge.

Od sprva 64 osumljenih se jih je v obtožnici znašlo 24. Od aretacije domnevnih članov slovenske celice Kavaškega klana je minilo že več kot leto in pol, obtožnica pa je bila vložena novembra lani.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window