Navigacija
Portal TFL

STA novice / Komisija odobrila spremembe slovenske sheme za podporo podjetjem

petek, 6.1.2023

Bruselj, 06. januarja (STA) - Potem ko je Slovenija Evropski komisiji sporočila, da je nekoliko spremenila shemo za podporo podjetjem v kontekstu ruske vojne proti Ukrajini, je komisija ugotovila, da so spremembe skladne z začasnim kriznim okvirom za državne pomoči. Zato je spremenjeno shemo odobrila, so danes sporočili v Bruslju.

Slovenija je med drugim povečala skupen obseg pomoči za 230 milijonov evrov, podaljšala obdobje za podelitev pomoči do 31. decembra 2023, spremenila trajanje in obrestne mere posojil ter zvišala najvišje zgornje meje pomoči v skladu z začasnim kriznim okvirom.

Slovenska shema državnih pomoči je po mnenju komisije še vedno potrebna, ustrezna in sorazmerna za odpravo resne motnje v gospodarstvu države članice v skladu s pogodbo o delovanju EU in pogoji, določenimi v začasnem kriznem okviru.

V okviru sheme državnih pomoči so na voljo omejeni zneski pomoči v obliki posojil, likvidnostne podpore v obliki subvencioniranih posojil in posojila za dodatne stroške zaradi močnega zvišanja cen zemeljskega plina in električne energije.

Komisija je prvotno shemo slovenskih državnih pomoči odobrila 30. junija lani, njeno naknadno spremembo pa 23. septembra lani. Začasni krizni okvir za državne pomoči je komisija sprejela 23. marca 2022, spremenjen pa je bil 20. julija in 28. oktobra lani, so spomnili.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window