Navigacija
Portal TFL

STA novice / V javni obravnavi osnutek strategije Digitalna Slovenija 2030

torek, 10.1.2023

Ljubljana, 10. januarja (STA) - Služba vlade za digitalno preobrazbo je pripravila osnutek strategije Digitalna Slovenija 2030, krovno strategijo digitalne preobrazbe Slovenije in odgovor vlade na razvojne izzive digitalizacije, so sporočili iz vladne službe. Zainteresirano javnost vabijo, da pripombe in dopolnitve k osnutku strategije posreduje do 24. januarja.

Strategija Digitalna Slovenija 2030 je namenjena strateškemu načrtovanju spodbujanja digitalne preobrazbe naše države v razvojnem obdobju do 2030. Strategija je nastala na podlagi usklajevanja med vladnimi predstavniki, institucijami, akademskimi predstavniki, predstavniki civilne družbe in zainteresirano javnostjo.

Strategija naslavlja ključna področja digitalne preobrazbe Slovenije, pri tem pa se opira na evropske strateške dokumente in usmerja v bistvene izzive digitalne preobrazbe v Sloveniji, so pojasnili v sporočilu za javnost.

"V strategiji so torej predvidene usmeritve in določeni cilji s kazalniki za odpravo največjih razvojnih vrzeli za hitrejši potek digitalne preobrazbe na vseh področjih, od gigabitne infrastrukture, do digitalne preobrazbe gospodarstva, digitalnih javnih storitev, poti v pametno družbo 5.0, kibernetske varnosti, digitalnih kompetenc in vključenosti ter povezanih vsebin, kot so podporna okolja in zeleni prehod," so zapisali.

Strategija vsebuje tudi konkretne merljive kazalnike po posameznih vsebinskih področjih.

Vladna služba za digitalno preobrazbo vabi zainteresirane javnosti, da do vključno 24. januarja na elektronski naslov gp.sdp@gov.si posreduje pripombe, predloge ali dopolnitve k osnutku strategije.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window